Ulica Dzierżyńskiego / foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia Aleję Legionów w Gdańsku (dawniej ul. Dzierżyńskiego), widok z Placu B. Komorowskiego w stronę Zaspy, 1987 r.