Central-Speicher zu Raudnitz] - Prothmann, Hermann (Königsberg : H. Prothmann, 1855)
Przedstawia spichlerz, w Rudzienicach koło Iławy, na pierwszym planie ogród warzywny i pracujący w nim ogrodnicy, ok. 1865 r.
Data wg biogramu fotografa i przedstawienia. Tyt. wg odręcznego opisu na rewersie.