[Wejście do Kościoła Mariackiego w Gdańsku od strony ul. Mariackiej] - Kreisel, Paul (1891-1982).; Felsing, Otto. ([Berlin : s.n., 1920)
Widok na gotycką kamienicę z przedprożem Mariacka 1 i wejście do Kościoła Mariackiego w Gdańsku na przedłużeniu ul. Mariackiej.
Tyt. nadany przez katalogującego. Czas powst. na podst. życiorysu artysty i czasu działalności druk.
Sygnatury ołówkiem poniżej kompozycji: w l. d. rogu "Felsing Berl. gdr.", w pr .d. rogu: "PaulKreisel".
Keywords: Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- widoki; Główne Miasto (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 20 w. -- widoki; Główne Miasto (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- w sztuce