Sierpień 80 : Stocznia Gdańska msza / fotografia Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1980)
Przedstawia modlących się na klęcząco robotników podczas strajku 19 sierpnia 1980 r. w Stoczni Gdańskiej. Modlitwie przewodniczy Lech Wałęsa.