Sierpień 80 : Stocznia Gdańska msza - Nieznalski, Bogusław (1948-2014). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia modlących się na klęcząco robotników podczas strajku 19 sierpnia 1980 r. w Stoczni Gdańskiej. Modlitwie przewodniczy Lech Wałęsa.
Autor według pieczątki na rewersie. Data i tytuł według opisu na rewersie.
Keywords: Wałęsa, Lech -- (1943- ) -- fotografie; Stocznia Gdańska -- strajk (1980) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie