B. U. É. K. 1942 Réthy . István / Jozsef Menyhart. - Menyhart, Jozsef (1901-1976) (1942)
Mężczyzna z pieskiem w otwartych drzwiach, obok na wieszaku wiszą: bukłak, snop zboża, i serca, na wieszaku siedzi gołąb z gałązką w dziobie, u dołui leżą cztery woreczki, napis nad drzwiami: B. U. É. K. 1942, na progu: Réthy . István. Sygnatura artysty monogram MJ w obrębie kompozycji.