[Afisz teatralny. Incipit:] Państwowy Teatr Lalek Miniatura w Gdańsku przedstawia sztukę Zbigniewa Poprawskiego Misie Ptysie. (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1967)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu. Reżyseria: Włodzimierz Dobromilski, scenografia: Irena Pikiel, muzyka: Walerian Pawłowski, choreografia: Edward Dobraczyński.
Keywords: Miejski Teatr Miniatura (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.