Ex Libris T. Butkus / A. Gedminas. - Gedminas, Antanas (1927-1978) (1964)
Mężczyzna siedzący na stosie książek, obok stoi diabełek i próbuje wysunąć jedną z książek ze stosu. Napis u góry: Ex Libris, na grzbietach książek: T. Butkus.