Ex Libris J. Th. M. Schoenmakers [Harry Corvers]. - Corvers, Harry (1913-1982) (1972)
Ekslibris składający się z dwu części. U góry mężczyzna czytający książkę siedzi na drabinie, przy regale z książkami, bo boku którego pnie się bluszcz. U dołu na pulpicie przykuta łańcuchem otwarta księga. Nad wyobrażeniem napis: Ex Libris, niżej rozdzielając obie części, gałązka z pszczołą i skośnie napis: J. Th. M. Schoenmakers.