Quem pietas, quem prisca fides, quem candor apertus Inter Magnificos extulit Urbe Patres Maulius hoc quondam renitebat imagine quem nune Ter nitidum praestat. Patris Imago DEI - Wolfgang, Johann Georg (1662-1744).; Klein, Daniel (1672-1744). (Berol., 1716)
Przedstawia portret w popiersiu w obramieniu architektonicznym.
U dołu, w narożnikach w polu kompozycji sygnatury autora pierwowzoru, autora, miejsce powstania i data: Daniel Klein pinx., J.G. Wolffgang fe. Reg Sculps. Berol 1716.
W polu kompozycji, poniżej portretu, w obramieniu architektonicznym tytuł - podpis: Quem pietas, quem prisca fides, quem candor apertus Inter Magnificos extulit Urbe Patres Maulius hoc quondam renitebat imagine quem nune Ter nitidum praestat. Patris Imago DEI.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w; Portrety -- Niemcy -- 18 w