Problemy bezpieczeństwa w sąsiedztwie UE : implikacje dla Europejskiej Polityki Sąsiedztwa / Paula Marcinkowska. - Marcinkowska, Paula
Europejska Polityka Sąsiedztwa jako podstawowy instrument UE w relacjach z państwami sąsiedzkimi, kryzys na Ukrainie i napięte relacje UE-Rosja, problemy bezpieczeństwa w sąsiedztwie UE w Globalnej Strategii Unii Europejskiej z 2016 roku.