Problemy bezpieczeństwa w sąsiedztwie UE : implikacje dla Europejskiej Polityki Sąsiedztwa - Marcinkowska, Paula (2018)
Europejska Polityka Sąsiedztwa jako podstawowy instrument UE w relacjach z państwami sąsiedzkimi, kryzys na Ukrainie i napięte relacje UE-Rosja, problemy bezpieczeństwa w sąsiedztwie UE w Globalnej Strategii Unii Europejskiej z 2016 roku.
Tytuł nagłówkowy.
Streszczenie angielskie.