Karol Wojtyła - Przed sklepem jubilera / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1981)
Afisz teatralny premiery, która została zaplanowana na 20.12.1981 r. na Scenie Kameralnej w Sopocie, lecz stan wojenny przerwał przygotowania do niej, a aktorzy Halina Winiarska i Jerzy Kiszkis zostali internowani. Ostatecznie premiera odbyła się 16.02.1982 r. Opracowanie tekstu, inscenizacja oraz reżyseria Irena i Tadeusz Byrscy, scenografia Jadwiga Pożakowska, opracowanie muzyczne Jerzy Partyka.