Ex Libris Barbary Krotoskiej Żyndziny W. Ś. - Świerczyński, Wacław (1895-1987) (1925)
Przedstawia otwartą książkę i węża na tle kół. Wokoło napis Ex Libris Barbary Krotoskiej Żyndziny. Sygn. aut. w obrębie kompoz.