Z książek Leszka Hałacińskiego / [Stanisław Jakubowski]. - Jakubowski, Stanisław (1885-1964) ([wydawca nieznany], 1924)
Na tle kwiatów mniszka lekarskiego tablica z napisem: Z książek Leszka Hałacińskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.