ExLibris Biblioteki Gdańskiej 1596 P. P. T. - Tarasco, Pietro Paolo (1956- ). (1993)
Na tle pni drzew otwarta księga, w której jak na regałach ustawione są rzędy książek. Na wstążce - zakładce napis: ExLibris Biblioteki Gdańskiej 1596. U dołu po prawej stronie leży mała książka, na której znajduje się sygn. aut. i rok.