Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Krucyfiks z roku 1520 Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. Cross from, 1520 = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Le crucifix de l'anné 1520. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, Ukrzyżowanie na belce tęczowej. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.