Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Krucyfiks z roku 1520 Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. Cross from, 1520 = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Le crucifix de l'anné 1520. - Zakłady Graficzne (Poznań). ([Poznań : P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, Ukrzyżowanie na belce tęczowej. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.
Data wg działalności druk.
Tyt. w jęz. pol., ang. i franc.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Bazylika św. Mikołaja (Gdańsk, Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe