Ex Libris Eleny a Václava Živcových [V. Živec]. - Živec, Václav (1927)
Przedstawia rękę dotykającą leżący na stole bochen chleba, w głębi stoi solniczka, napis nad wyobrażeniem: Ex Libris, pod wyobrażeniem: Eleny a Václava Živcových.