Ex Libris Eleny a Václava Živcových - Živec, Václav; Živcova, Elena; Živec, Václav ([S.l., 1927)
Przedstawia rękę dotykającą leżący na stole bochen chleba, w głębi stoi solniczka, napis nad wyobrażeniem: Ex Libris, pod wyobrażeniem: Eleny a Václava Živcových.
Na odwrociu nazwisko aut. i data.