Ex-Libris-Ártúr Káldor Bossányi. - Bossányi, Ernő (1904)
Przedstawia popiersie kobiety czytającej książkę wśród kwiatów na tle zachodzącego słońca nad wodą. U dołu w obramowaniu napis: Ex-Libris-Ártúr Káldor. Nazwisko aut. i data w obrębie kompoz.