[Afisz. Incipit:] Amatorskie Koło "Scena" przy Miejskim Domu Kultury Robotniczej w Tczewie wystawia ... sztukę w 3-ch aktach p.t. Droga do świtu (Powstanie Warszawskie) Bogdana Pepłowskiego ... ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o przedstawieniu w dniach od 13-17.02.1949 r. Reżyseria A. Zwiernik, kierownictwo J. Mrozek, dekoracje A. Lidziński.