Dr Eugeniusza Piotrowskiego Ex Libris / H. Pawlikowska. - Pawlikowska, Halina (1931-2013) ([wydawca nieznany], 1964)
Mężczyzna siedzący przy okrągłym stole nad otwartą książką. Nad nim w okręgu napis: Dr Eugeniusza Piotrowskiego, wokół którego znajdują się: kieliszki, ryby, karafka, u dołu napis: Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki i data.