Dr Eugeniusza Piotrowskiego Ex Libris - Pawlikowska, Halina (1931-2013).; Piotrowski, Eugeniusz (1919-2008). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1964)
Mężczyzna siedzący przy okrągłym stole nad otwartą książką. Nad nim w okręgu napis: Dr Eugeniusza Piotrowskiego, wokół którego znajdują się: kieliszki, ryby, karafka, u dołu napis: Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki i data.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.