Zarys przekładoznawstwa dla studentów neofilologii / Łukasz Bogucki ; Wyższa Szkoła Studiów Międzynarodowych w Łodzi. - Bogucki, Łukasz (Wyższa Szkoła Studiów Międzynarodowych, 2007)
Książka przeznaczona jako podręcznik dla studentów neofilologii, jako pomoc w zajęciach z przekładu, oraz dla każdego kto zajmuje się tłumaczeniami.