Zarys przekładoznawstwa dla studentów neofilologii - Bogucki, Łukasz (Łódź : Wyższa Szkoła Studiów Międzynarodowych, 2007)
Książka przeznaczona jako podręcznik dla studentów neofilologii, jako pomoc w zajęciach z przekładu, oraz dla każdego kto zajmuje się tłumaczeniami.
Bibliogr. przy rozdz.
Keywords: Tłumaczenie -- podręczniki akademickie