Maria Teresa w dziewiętnastowiecznych dydaktycznych obrazach dziejów Polski / Mariola Hoszowska. - Hoszowska, Mariola
Zakres i treść: po upadku państwa, okres międzypowstaniowy, doba popowstaniowa, u progu niepodległości.