Gottlieb Wernsdorff SS. Theol D. et P.P. Ord. Theol. Sen. Consist. Eccles. Assessor Templi Paroch Pastor et circuli Efect Saxo. Superint. General. ([Gdańsk], 1700)
Przedstawia portret w popiersiu gdańskiego pastora i profesora Gimnazjum Akademickiego Gottlieba Wernsdorfa (1668-1729).
U dołu w polu kompozycji tytuł.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce powstania według biografii portretowanego.
Czas powstania według biografii portretowanego.
Keywords: Grafika -- Polska -- 18 w