[Nowy Rok 1905] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia chłopca w kożuszku, z miotłą w lewej dłoni i czapką w prawej. W tle napis 1905, w dole drugi napis: Nowego Roku.
Tytuł na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania dzieła według działalności autora.
Autor na podstawie przedstawienia i analogii.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.