[Dom galeriowy przy ul. Łagiewniki 55 w Gdańsku] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (1908)
Dom galeriowy (niem.: Kanzelhaus) na ul. Łagiewniki (niem.: Schüsseldamm) w Gdańsku. Budynek wykonany w technice muru pruskiego, rozebrany w 1911 roku.