[Przyłapany] / KGorski. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia chłopca tańczącego w klasie, do której niespodziewanie wszedł zagniewany starszy mężczyzna. W tle zaskoczeni tym wejściem koledzy chłopca.