Papieskie zawierzenie miłosierdziu Bożemu w perspektywie ostatecznego spełnienia zbawczej misji Chrystusa i Kościoła / Marian Kowalczyk. - Kowalczyk, Marian (1956- )
1. Geneza łagiewnickiego Aktu Zawierzenia. 2. "Wyobraźnia miłosierdzia" jako owoc aktu zawierzenia. 3. Zawierzenie miłosierdziu w przygotowaniu na Paruzję.