Ex Libris Lecha Wałęsy / [Ryszard Bandosz]. - Bandosz, Ryszard (1947- ). (2010)
Przedstawia kulę ziemską z napisem Solidarność, nad nią Bramę Brandenburską i obok pomnik gdańskich stoczniowców, napis z prawej strony: Ex Libris, u dołu: Lecha Wałęsy, pod nim skrzyżowane gałązki palmowe.