"Interesuje nas człowiek" : antropologia Józefa kardynała Glempa, Prymasa Polski - Bokwa, Ignacy (1957- ). (2004)
1. Biblijna wizja człowieka dziś odczytana. 2. Relacja człowieka z Bogiem. 3. Poznać Boga, poznać Jezusa Chrystusa. 4. Godność człowieka. 5. Boże Narodzenie: nowy początek dziejów. 6. Tajemnica wolności. 7. Moralna przemiana i odrodzenie. 8. Kultura i człowiek. 9. Nowy humanizm.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Glemp, Józef -- (1929-2013); 1901-2000; 2001-; Antropologia teologiczna; Teologia katolicka; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej