Dziecko w świecie koni : pedagogiczny aspekt kontaktu z koniem / Karolina Kmiecik-Jusięga. - Kmiecik-Jusięga, Karolina
Zakres i treść: kiedy zabawa staje się treningiem - formy kontaktu z koniem korzystne dla dzieci, koń jako zwierzę wspomagające wszechstronny rozwój dziecka, zagadnienie bezpieczeństwa dziecka, hippopedagogika, czyli wychowawcza wartość sportu jeździeckiego.