Ex Libris Doktora Stanisława Sokoła A. P. - Półtawski, Adam (1881-1952) (1952)
Przedstawia w podwójnym obramowaniu skalpel opleciony przez węża na tle mózgu. Wzdłuż boków napis: Ex Libris Doktora Stanisława Sokoła. Sygn. aut. w obrębie kompoz.