[Afisz. Incipit:] Obwieszczenie na podstawie zarządzenia Wydziału ... - Nowicki, Bolesław; Gdańsk (Polska). Urząd Miejski. Wydział Ewidencji Ludności (Gdańsk : Zarząd Miejski w Gdańsku Wydział Ewidencji Ludności, 1946)
Afisz z zarządzeniem dotyczącym obowiązku meldunku i rejestracji przez cudzoziemców.
Brak niektórych polskich znaków diakrytycznych.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła