Gdańsk - Wrzeszcz Aleja Grunwaldzka (aleja lipowa założona w XVIII w.) / fot. J. Korpal - Korpal, Jan (1916-1977) (Biuro Wydawnicze "RUCH", 1960)
Przedstawia Aleję Grunwaldzką z Wrzeszcza w kierunku Oliwy, w okolicy wylotu ul. J. H. Derdowskiego, po lewej widoczne bloki mieszkaniowe, ok. 1960 r.