Ex Libris Lecha Parczewskiego / Z. Acedański. - Acedański, Zygmunt (1909-1991) (1964)
Fragment znaczka z Syrenką warszawską na tarczy ma monogram LP, wyżej tarcza z herbem Nałęcz, napis: Ex Libris Lecha Parczewskiego.