[Podwórze] SC. - Ostoja-Chrostowski, Stanisław (1900-1947) (1932)
Przedstawia podwórze wiejskiego gospodarstawa. Drewniany dom i budynek gospodarczy o spadzistych dachach krytych dachówką, otoczone płotem. Wokół drzewa. W tle inne zabudowania.