Epistola Nobilis Poloni Super Electione Serenissimi Potentissimi Saxoniæ Electoris In Regem Poloniæ, Zervestæ Anno 1697, Mens. Sept. - Betzel, Johann Ernst (16..-1705?). ([Zerbst] : [Johann Ernst Betzel?], 1697)
Dotyczy wyboru Fryderyka Augusta II na króla polskiego.
Wydanie A - fingerprint jak w opisie; na recto karty A inicjał "E" na tle roślinnym; poł. sygnowanie: A/ev, A2/emate, A3/uunt, B/en, B2/xoni, B3/ndus, C/on, C2/nand,C3/aniæ.
Tytuł nagłówkowy; miejsce wydania i drukarz prawdopodobne (jedyny działający w tym czasie w Zerbst).
Estr. XV-XVIII
VD17 online
Dostępne również w wersji elektronicznej.
Keywords: August -- II Mocny -- (król Polski ; -- 1670-1733); Polska; Korespondencja