Stary człowiek i morze - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1969)
Przedstawia człowieka na łodzi transportującego marlina i walczącego z rekinami.
W prawym dolnym rogu kompozycji sygnatura i data: SR 1969. Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora, technika i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy