Z Prvnich Knižek Karla Bartošika / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1962)
Przedstawia uśmiechnięte słońce i dwa kwiaty słonecznika, powyżej sylwetki dwóch samolotów, u dołu napis: Z Prvnich Knižek Karla Bartošika, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.