[Ekslibris] Sylvester Lord Glenbervie Per Varios Casus. - Douglas, Sylvester lord Glenbervie (1743-1823). ([S. l., 1790)
Wielopolowa tarcza herbowa, nad nią półpostać gladiatora z maczugą wyżej szarfa z napisem: Jamais Arriere. Po bokach, opierający się o kartusz herbowy, dwaj gladiatorzy trzymający tarcze z herbami, niżej wstęga z napisem: Per Varios Casus, u dołu półkoliście napis: Sylvester Lord Glenbervie .
Data wg działalności właściciela.
Strona, dostęp 09.03.2016
Keywords: Ekslibrisy herbowe; Ekslibrisy -- Wielka Brytania -- Anglia -- 18 w; Ekslibrisy -- Wielka Brytania -- Anglia -- 19 w