Dybuk : na pograniczu dwóch światów / pod redakcją Mieczysława Abramowicza, Jana Ciechowicza, Katarzyny Kręglewskiej ; ikonografia Mieczysław Abramowicz. (Muzeum Narodowe : Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2017)
Zbiór referatów wygłoszonych 19-20 listopada 2015.