Ex Libris Lev Bartoš / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1934)
Ptaszek siedzący na samotnym krzyżu stojącym na polu, w głębi słońce zachodzące za góry, u dołu napis: Ex Libris Lev Bartoš. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.