Ex Libris Tadeusz Solski - Barylski, Wojciech (1929-1999).; Solski, Tadeusz (1884-1966). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1949)
Pióro ptasie leżące na otwartej książce z napisem: Ex Libris Tadeusz Solski, obok rozrzucone karty z obrazkami. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i symbolem techniki graficznej, data napisana ołówkiem.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.