Ex Libris Heleny Karpińskiej / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1976)
Przedstawia prasę introligatorską oplecioną kwiatami, w środku herb szlachecki Radwan. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Heleny Karpińskiej. Pod wyobrażeniem autograf autora i data.