Flisak i rybaczka, Gdańsk, XVIII w. - Słuszkiewicz-Kaczorowska, Beata (1916-2006). ([Sopot], 1956)
Przedstawia flisaka i handlarkę ryb na tle bramy miejskiej Stągwie Mleczne w Gdańsku.
Pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce