Medal - Na Pamiątkę Złączenia Górnego Śląska Z Polską 20.VI.1922 : Nie Rzucim Ziemi Skąd Nasz Ród Nie Damy Pogrześć Mowy. ([wydawca nieznany], 1922)
Medal. Awers: Przedstawia żołnierza w polskim mundurze podającego rękę górnikowi w stroju galowym, za nimi postać kobieca w powłóczystej szacie i w koronie na głowie, trzymająca ręce na ich ramionach. W otoku wieniec z liści laurowych i napis: Na Pamiątkę Złączenia Górnego Śląska Z Polską, niżej data: 20.VI.1922. Rewers: Po środku Orzeł piastowski w koronie. W otoku wieniec z liści laurowych i napis: Nie Rzucim[!] Ziemi Skąd Nasz Ród Nie Damy Pogrześć Mowy.